Onderhoud

In de bouwwereld is duurzaamheid een breed begrip dat verder gaat dan het aanreiken van oplossingen op het gebied van bv. vernieuwbare energie en ecologie alleen. Onderhoudsgevoeligheid van een gebouw maakt ook een wezenlijk deel uit van dit breed duurzaamheidsconcept, het al of niet onderhoudsvriendelijk ontwerpen of bouwen van een gebouw heeft verregaande gevolgen voor de gebruiksfactuur ervan.

SGG BIOCLEAN is zo’n onderhoudsvriendelijke oplossing. De zelfreinigende coating bespaart u veel tijd en geld, want zon en regen doen het werk voor u. Onder invloed van de UV-straling wordt organisch vuil afgebroken. Dit wordt bij de eerstvolgende regenbui verwijderd.

Een zeer goed geïsoleerde gebouwschil heeft een lange levensduur en vraagt geen verder onderhoud. Bovendien zal ze ervoor zorgen dat de verwarmingskosten voor vele jaren maximaal gedrukt worden.

Herstellen van bouwkundige elementen of afwerkingsmaterialen horen eveneens bij de onderhoudsfactuur van een gebouw.  Lichte, flexibele systemen zijn gemakkelijk te herstellen en zelfs indien nodig te verplaatsen.

Saint-Gobain Glass BioClean